EKO SEME PAPRIKA KURTOVSKA KAPIYA 1619
Standardno pakiranje | 2,20 € 1,76 € Najnižja cena v 30 dneh 1,94 € | DODAJ V KOŠARICO | |
5x Standardno pakiranje | 11,00 € 8,25 € Najnižja cena v 30 dneh 9,68 € | DODAJ V KOŠARICO | |
10x standardno pakiranje | 22,00 € 15,40 € Najnižja cena v 30 dneh 22,00 € | DODAJ V KOŠARICO |
Paprika Kurtovska kapiya 1619
Capsicum anuum
Visoka sorta paprike, rastline namreč lahko dosežejo do 1m v višino. Primerna za pridelavo v rastlinjakih in na zunanjih površinah. Plodovi so aromatični, dolgi 12-15cm in težki 60-70g, primerni za pečenje, pripravo ajvarja itd.
Barva: zelena -> rdeča
Paprike, feferone in čilije je potrebno sejati dovolj zgodaj, saj imajo dolgo rastno dobo. Sejemo jih v notranje prostore (npr. v lončke) od februarja do aprila. Ob kalitvi moramo biti zelo pozorni na temperaturo, saj potrebujejo vsaj 22 °C. V primeru, da je temperatura nižja, kali manj semen, prav tako pa za kalitev potrebujejo več časa.
Rastline so zelo občutljive na zmrzal, zato jih presadimo na stalno mesto (razen, če je zaščiteno, npr. v rastlinjaku) šele po koncu nevarnosti zmrzali, to je običajno po 15. maju.
Čez poletje paprike, feferoni in čiliji potrebujejo zalivanje, sicer ne tvorijo plodov. Najbolj primerno je zalivanje 1x na teden, ko med 2-4 sadike zlijemo po 10L vode. Tako gre voda v globino zemlje, rastline pa tja poženejo korenine in lažje prenašajo sušo.
Paprike ob dozorevanju spremenijo barvo. Ko začne plod rasti, najprej zraste v velikost, nato začne debeliti meso, na koncu pa se še obarva. Papriko sicer lahko odtržemo in pojemo v katerikoli fazi želimo, vendar pa je plod popolnoma zrel šele, ko v celoti spremeni barvo. Šele takrat so zrela tudi semena.