Kalilnik je razprodan! Na voljo so kalilniki, ki jih najdete na https://www.amarant.si/-kalilniki
Odprodaja razstavnega eksponata - kalilnik ima nekaj vizualnih napak (razpoka na podstavku, praske na stojalu) - na voljo le 1 kos!
Navodila za uporabo GEO KALILNEGA KOZARCA:
Kako kaliti običajna semena:
Manjšo količino semen (1-2 čajni žlički) stresite v kozarec in jih namočite čez noč (8-10 ur) tako, da postavite kozarec pokonci (z mrežico navzgor). Naslednji dan splaknite seme pod tekočo vodo, nato pa kozarec postavite na stojalo tako, da se lahko odvečna voda odteka v podstavek. Seme na enak način splakujte vsaj dvakrat dnevno (1 zjutraj in 1 zvečer); v primeru toplega vremena splakujte bolj pogosto, da se seme ne osuši. Ko kalite veliko količino semen, poskrbite za to, da so vsa navlažena enakomerno. Kalilnik imejte na sobni temperaturi, izogibajte se direktni svetlobi na seme. Kalčki so pripravljeni v 3-7 dneh, glede na sobno temperaturo in sorto rastline. Kalčke shranjujte v hladilniku do 1 tedna. Če je potrebno, pred zaužitjem odstranite luščine semena.
Kako kaliti mucilagena semena (kreša, lan, bazilika, rukola, chia)?
Mucilagenih semen zaradi tvorbe sluzi ne priporočamo za kaljenje v kozarcu.
Za vzgojo kalčkov iz mucilagenih semen sicer priporočamo uporabo GEO glinenega kalilnika.
Čiščenje kalilnega kozarca:
Po končanem kaljenju kalčke odstranimo iz kozarca, vse dele kalilnika pa umijemo ročno ali strojno (v pomivalnem stroju). Pred nadaljnjo uporabo preverimo, da v mrežici ni ostalo kaj ostankov kalčkov.
Volumen kalilnega kozarca je 750ml.
Distributor: Amarant kooperativa d.o.o., Golišče 3, 1281 Kresnice